Avče DH 1# (slovenski pokal) 2011

Sedaj pa gre zares, bi lahko rekli. Prva tekma za slovenski pokal v spustu v sezoni 2011. Zelo sem se veselil prve tekme, saj je končno tu sezona 2011. S klubom ŠD LIFE TEAM smo imeli svoj kombi, tako da sem opravil dovolj spustov že v petek in v soboto. Proga je bila identična kot lansko leto, dodali so nov skalni drop.


Ogrevam se pred samim treningom.


foto: Jure Menard
Sobotni trening v zgornjem delu proge. Imel sem kar veliko počenih zračnic, tako da mi jih je že v soboto zmanjkalo.


Nova pridobitev na tekmah in za zimski trening. Trenažer Kurt Kinetic, zelo tih in uporaben. Sam sem bil presenečen nad samim delovanjem, nima nobene prestave, saj simulira občutek vožnje po cesti. Super zadeva, odlična tudi za ogrevanje na sami tekmi pred štartom. Zahvala gre podjetju Factory store.


Giant Glory 00 pripravljen za kvalifikacije.


foto: Urban Resnik
Kvalifikacije sem odpeljal solidno, vendar nisem bil čisto pri stvari, vožnja ni bila tekoča. Končal sem na 27. mestu v kategoriji Elite za slovenski pokal.


foto: Urban Resnik
Tik pred ciljem, finalna vožnja.

Pred finalom sem si uzel malo več časa, se umaklnil, ogrel, poslušal glasbo in bil odločen, da bom izboljšal čas iz kvalifikacij. Čas sem izboljšal za slabih 6 sekund, kar je super. Končal sem na 23. mestu, pridobil sem 4 mest, glede na kvalifikacije 😀
Če gledam na lansko sezono na tej tekmi, ki sem jo končal na 35. mestu je to super!


Video by mtb.si

Comments are closed