DH Psunj 2# slovenski pokal v spustu


Z ekipo ŠD LIFE TEAM smo se odpravili v Psunj že v četrtek. V petek zjutraj smo hitro postavili camp. Nova pridobitev je beli šotor 3×6 😀 Nato smo odšli na ogled proge. Proga me je malo kar presenetila, saj je na posnetkih zgledala kar položna pa ni bila, je bila kar strma in zelo tehnična. Kar mi zelo ustreza.


Ogrevalni prostor in trenažer Kurt Kinetic.


Flota koles ŠD LIFE TEAM-a in seveda moja malenkost Giant Glory 00.


V petek smo kar veliko trenirali, saj smo imeli svoj prevoz. Proga je pa kr dolga, tako da si jo je bilo kar težko zapomniti.


Take prizore smo imeli vse večere.


V soboto se je tudi cel dan vozilo. Na progi se je tako kadilo, da nisi mogel voziti en za drugim. Je bilo pa kar gužva saj je veliko tekmovalcev prišlo šele v soboto.


Kvalifikacije sem dobro začel, vožnja je bila tekoča in hitra dokler… Čisto malo pred ciljem mi je malo popustila koncentracija in z mislimi sem bil že na koncu in nato sem zletel v drevo. Začutil sem močno bolečino v desni stegnenici (podobno kot lansko leto v KG) in pa tudi bolečino v levem palcu. Takoj sem vedel da sem zamočil po celi črti. Prvo sem opustil misel o finalnem nastopu, saj nisem mogel dobro hoditi. Sledila je masaža (hvala Mateja) in led (hvala Nataša). Potem je sledilo dolgo ogrevanje na trenažerju. Bolj me je skrbela bolečina v levem palcu, saj nisem mogel dobro držati krmila.


Stisnil sem zobe, saj nisem prišel tako daleč, da bi ostal brez uvrstitve in upal, na saj nekaj točk. Vendar se ni izšlo po planu, bolečina je bila velika, odplejal sem glede na zmožnosti vrhunsko. Popravil sem čas za 10 sekund iz kvalifikacij, vendar pristal malo čez rob trideseterice.


Takole je pa zgledala leva noga po končani tekmi. Po enem tedenu je noga že v skoraj 100%. V levem zapestju pa bolečina še ni izginila, otekline skor ni več, palec še boli na dotik. Moral sem izpustiti enduro dirko, ki je bila ta vikend na Javorniku. Upam na najboljše in da bom lahko dirkal v Cerknem.

Comments are closed