GT Bike Eliminator Kamnik 2011

Po dolgem času spet ena dirka po mestu bi lahko rekli. Včasih je bila serija Bike fight, ki je potekala po vseh večjih mestih po Sloveniji. Odlična reklama za gorsko kolesarstvo, da ga ljudje spoznajo, čeprav dirkanje na trdi podlagi ni tako zabavno kot downhill v gozdu recimo 😀Intervju že takoj na začetku.

Proga v Kamniku je bila kar dolga, na začetku je bila kratka ravnina, potem malo spusta preko raznih ovir in skakalnic, nato pa po isti poti nazaj v klanec.Takole smo bili na štartni vrsti pred startom. Dobro je bilo, ker smo morali imeti eno nogo na tleh, dokler nismo zaslišali zvoka piščalke.

Mogoče lahko rečem da smo imeli dh-jevci malo prednosti, ko je začelo močno deževati in mokra proga je bila zelo drseča.Zdej pa gre zares!V prvem krogu sem imel najhitrejši start, kar je lepo vidno na fotografiji. V naslednjem krogu sem bil malo prepočasen na startu in nisem prišel naprej.

Super tekma, dobra organizacija, upam da bo še! Za drugič bi bilo treba omejiti število tekmovalcev za eliminacijo na največ 4 tekmovalce naenkrat, saj 6 ali 7 je preveč.

Comments are closed